Oslavy Dňa Európy

28.05.2003 Celý región

Prvé veľké oslavy Dňa Európy, ktorý pripadá každoročne na 9. mája, pripravili v Prešove v pondelok 12. mája. Pod spoločným názvom O štyri dni, pripomínajúcom...
Prvé veľké oslavy Dňa Európy, ktorý pripadá každoročne na 9. mája, pripravili v Prešove v pondelok 12. mája. Pod spoločným názvom O štyri dni, pripomínajúcom dátum referenda o vstupe SR do Európskej únie (EÚ), sa na pešej zóne uskutočnil celý rad rôznorodých podujatí.

Podľa vyjadrenia vedúcej odboru Mestského úradu v Prešove Márie Putnockej, zamerali sa na mladšiu a strednú generáciu, preto vystupovali viaceré detské a mládežnícke tanečné a folklórne skupiny a súbory, hrali viaceré hudobné formácie a prezentovali sa ôsmi miestni remeselníci. S témou EÚ sa uskutočnili kvízy pre účastníkov podujatia a vyhlásili laureátov súťaže výtvarnej tvorivosti detí základných škôl v Prešove s eurotematikou. Víťazov odmenili nefalšovanými eurobankovkami. Na tento projekt z dielne Euro Info Centra Regionálneho poradenského a informačného centra v Prešove získali grantové prostriedky od Delegácie Európskej komisie v SR.
 

Vyberte región